Styrelsen vald den 17 September 2023

Kontakta föreningen via e-post: info@stoppafyrverkerier.nu

Rasmus
Palmqvist
Ordförande

För snart fem år tog jag initiativet till FB-gruppen STOPPA FYRVERKERIER för privatpersoner, en grupp som successivt vuxit till ca 18 500 medlemmar. Syftet var redan från början att "så snart som möjligt starta en förening". Efter nyåret 21/22 var vi ett 30-tal medlemmar som tyckte att nu var det rätt tid för föreningsstart, och nu är vi där och det känns fantastiskt bra. Tanken med föreningen är att samordna det stora motstånd som finns mot att privatpersoner får köpa och hantera fyrverkerier. Det är verkligen dags att sätta stopp för en omodern "tradition" nu när det finns fina alternativ som lasershower och drönarshower. Hundar, katter, hästar, andra tamdjur och deras ägare har lidit länge nog liksom vilda djur, människor med t ex hjärtsjukdomar eller autism samt inte minst vår miljö. Nu hoppas jag att vi snabbt blir många medlemmar så att vi kan sätta ordentlig press på våra politiker.

Annika
Pettersson
Sekreterare

När man har suttit på golvet i en klädkammare en hel nyårskväll och sett sin livrädda hund gå från stressad, till livrädd för att till slut bli helt apatisk och antagligen ganska nära ett hjärtstopp, ja då vet man att fyrverkerier har gjort sitt i världen! Om våra tama djur lider så här mycket, hur illa är det då inte för alla vilda djur?? Även människor och miljön tar skada av eländet, så varför ska vi behålla denna idiotiska tradition?

MARIE
Nordberg Bengtsson
Kassör

Presentation kommer senare.

Camilla
Sundström
Vice ordförandE
internationellt samarbete

Sandra
Bohman
Ordinarie ledamot
webbansvarig

Carolina
Reventberg
Ordinarie ledamot

 
Om du någon gång sett ett djur eller en människas skräck för fyrverkerier och ändå njuter av att bränna av något så gammaldags som fyrverkerier, ja då säger det en hel del om dig som människa.
Vill du vara den människan?
Med min bakgrund från IT- och Telecombranschen så är jag mer intresserad av innovation och utveckling än att hålla fast vid gammalt elände. Laser eller ljusshower, drönare, tyst teknik, så mycket häftigare.
Fyrverkerier var en mardröm för min hund, Love, under väldigt många år. Det är dock inte bara våra tama djur som far illa av allt eländigt smällande, det gör de vilda djuren också, många människor, miljön ... Det är en skaderisk, det används som vapen. Det hör inte hemma i ett civiliserat samhälle.
Love lämnade jordelivet i maj 2022, utan att ha fått uppleva en tillvaro utan fyrverkerier. Jag fortsätter att jobba för ett förbud mot eländet - för Love och för alla andra som lider av det.
Jag vill kunna njuta av december som en månad då man varvar ner, tänder ljus och har det lugnt och skönt. Istället är vi omgivna av ett konstant smällande av diverse fyrverkerier. Dag som natt. Måndag som lördag. Våra husdjur lider. Alla vilda djur lider. Människor som har flytt krigszoner lider. Listan är lång och jag har ingen förståelse för varför detta ska accepteras. Det måste bli ett slut på detta.

Per
Bengtsson
Ordinarie ledamot

 
 
 
 
Är bosatt i Hallsberg där jag jobbar inom privatsjukvården sedan drygt 40 år tillbaka.
En del av fritiden ägnas åt tävling i agility. Har ett stort djurintresse i allmänhet. Tycker djuren är oskyldigt värnlösa i vårt samhälle och de behöver stor omsorg. Den här föreningen ombesörjer det.
 
 Du kan nå oss i styrelsen på
info@stoppafyrverkerier.nu

Revisor och valberedning

AnnSofie Stockman
Revisor

Jag har en dröm att få fira Nyårsafton som de flesta andra och slippa sitta instängd i badrummet med en skräckslagen hund! Det är så många som lider av fyrverkerier både människor samt vilda och tama djur. Det finns så mycket ny teknik som är läcker och tyst så
varför hänga kvar i det förgångna?

VAKANT
Revisorsuppleant

Cecilia Stridh
Valberedningen, Sammankallande