PROJEKT 365

Under hösten 2022 startade vi ett projekt där vi samlar era negativa erfarenheter av fyrverkerier och/eller era åsikter om varför fyrverkerier bör förbjudas.

Nu, den 13 december 2022, har Projekt 365 startat!
Först ut är Marias berättelse om hur hennes hund, som var tänkt att bli husses jakthund, blev livrädd när smällare kastades in i en inhägnad där hunden lekte tillsammans med några andra hundar.

Besök oss på Instagram för att läsa hela Marias berättelse - följ oss för att inte missa de kommande berättelserna!

Projektets mål

Målet är att samla minst 365 erfarenheter/åsikter så att vi, under 2023, kan publicera åtminstone ett inlägg med detta dagligen. Texterna kommer i första hand att publiceras på våra sociala medier, men kan även komma att användas på vår hemsida och citeras i eventuella skrivelser och dylikt i vårt arbete med att jobba för att få fyrverkerier förbjudna för privatpersoner i Sverige.


Projektets syfte

Syftet är att nå ut till fler, att visa att vi finns året runt, inte bara när det smäller som mest, och att berätta hur vi som vill förbjuda fyrverkerier upplever smällandet.


Hur går det till?

1. Skriv ner din text, så kortfattat som möjligt (helst inte mer än omkring 1500 tecken).
Vi förbehåller oss rätten att rätta till eventuella stavfel och liknande, samt att vid behov korta ner texten.

Du kan skicka in mer än en text.
Din text kan handla om att du tycker att fyrverkerier är obehagliga, att du har haft en häst som i panik skadade sig så illa att den tvingades avlivas, att din grannes katt är jätterädd, att din granne lider av PTSD som triggas av fyrverkerier, att din dementa farmor drabbas av dödsskräck, att din systers valp åt fyrverkerirester och dog, att din bror skadades av en fyrverkeripjäs etcetera, etcetera.
Den kan även handla om ren och skär fakta om varför fyrverkerier bör förbjudas (ren fakta ska dock åtföljas av ordentliga källhänvisningar från trovärdiga källor).

2. Avsluta med namn och ålder (ange om du vill vara anonym [i så fall publicerar vi inte ditt namn, men kan komma att använda ett fingerat namn istället] eller om vi får publicera ditt förnamn).

3. Skicka in till oss, via:

 a. Kommentar till detta inlägg i vår grupp på Facebook..
 b. Privat meddelande till vårt admin-konto på Facebook.
 c. E-post till projekt365@stoppafyrverkerier.nu